Ballina Category Blog Известување за уплата на надоместок за јавни патишта
Известување за уплата на надоместок за јавни патишта pdf Shtyp Email
nga Administrator   
E mërkurë, 06 Shkurt 2013 09:37
Страната е во изработка

 

Согласно последната измена на законот за јавни патишта од службен весник бр. 168 од 27.12.2012, уплатата на патната такса која до сега се наплатуваше со пресметката за целосни давачки при регистрација на возило како вкупен износ, отсега Вие како сопственици на возила ќе треба да го уплатите како посебен ознос на налог за уплата ПП50.

Ние како Станица за Техничи Преглед ќе Ви го пресметаме тој износ за плаќање од надоместокот за употреба на јавни патишта кој Вие можете да го уплатите во Банката во нашиот Технички Преглед или во било која друга банка.

Без уплата на надоместокот за јавни патишта не може да се изврши технички преглед и регистрација на возилото.

Со цел да ја олесниме целта постапка на регистрација на вашите возила Тимот на СТП АСУЦ – Ви стои на располагање на тел броеви 02/3115-819 лoкал 107 и локал 207 за дополнителни информации.

 

Во прилог

- Образец на налог за уплата ПП50 за уплата на надоместокот за јавни патишта


Со почит,

Тимот на СТП АСУЦ

Përditësimi E mërkurë, 06 Shkurt 2013 10:49