Ballina Category Blog ОТВОРЕН ДЕН-АСУЦ 2023
ОТВОРЕН ДЕН-АСУЦ 2023 pdf Shtyp Email
nga Administrator   
E martë, 02 Maj 2023 12:56
Страната е во изработка

 

Во училиштниот двор  беа изложени моторни возила од понудата на нашите социјални партнери. Тоа беше добра можност и за деветооделенците одблизу да се запознаат со можнисте за нивниот понатамошен професионален развој. Компаниите  презентира  со што располагаат и која е нивната дејност (најнови модели на  возила, уреди за дијагностика, опрема за обележување на сообраќајници).

Во спортската сала се организираше Саемот за вработување на кој учествуваат 21 социјален партнер на училиштето и  3 вискообразовни  институции. Нашите матуранти   имаа можност да бидат интервјуирани од компаниите и потенцијално да си обезбедат вработување.

Во училишната работилница, беа презентирани работни задачи по практична настава за деветооделенците. При посетата на работилницата  имаа  можност да бидат вклучени во реализација на работни задачи од  областа на моторните возила.

 

Përditësimi E martë, 02 Maj 2023 13:46