Почетна
Меѓународна активност за обука за наставен кадар – Велење, Словенија. PDF Print E-mail
10.25.2021

Меѓународна активност за обука за наставен кадар – Велење, Словенија.
Во рамките на проектот за стратешко партнерство од Еразмус + програмата MOTIVE-e, подржан од Еразмус + програмата од 20.10.2021 до 22.10.2021 година  се одржа тренинг настан за обука на наставен кадар чиј домаќин беше Школски Центар Велење.

Партнери од Полска, Словенија, Латвија и Македонија имаа можност да научат нови вештини во програмите за VR (виртуелна реалност), AR (проширена реалност) и 3D моделирање.

Во текот на првиот ден од обуката, проектните партнери учествуваа на работилница за 3D фотометрија и скенирање и имаа практична работа со лесен за користење VR софтвер EON XR.

Беше реализирана работилница за подготовка и уредување на VR и 360° материјал со практична работа и трансформација на VR материјал во дидактички модели.

Проектните партнери направија  индивидуални презентации на нивниот дидактички материјал.

Erasmus+ Slovenia

Šolski Center Velenje

RTRIT Latvia

ASUC "Boro Petrushevski" of the City of Skopje

Institute of Mining Technology KOMAG