Почетна
АСУЦ
Работно време на шалтерот на МВР PDF Print E-mail
02.06.2014

(03-08.02.2014) Шалтерот на МВР за заверка на сообраќајни оваа недела работи од 13:00 до 18:30 а во сабота од 07:00 до 12:00.

(10-15.02.2014) Шалтерот на МВР за заверка на сообраќајни оваа недела работи од 07:00 до 13:00 а во сабота нема да работи.

 
СУГС„БОРО ПЕТРУШЕВСКИ“ ДОБИТНИК НА НАГРАДАТА НА АКАДЕМИЈАТА НА СРЕДНОЕВРОПСКИ УЧИЛИШТА (АЦЕС) PDF Print E-mail
04.22.2013

 

Повеќе...
 
ПРОЕКТ за размена на наставници (VETPRO) PDF Print E-mail
02.20.2013

ПРОЕКТ за размена на наставници (VETPRO) -

Споредување на образовните програми, курикулуми и методи во наставата помеѓу стручните училишта од областа на електромашинската и сообраќајната струка

во рамките на Леонардо да Винчи, Проект за мобилност во рамките на Програмата доживотно учење

 

Во проектот се вклучени 10 наставници, а земји партнери во проектот се Средни стручни училишта од Шведска и Естонија. Во рамките на проектот е реализирана посета на Средно стручно училиште од Монлуке, во близина на Гетеборг-Шведска, во периодот од (11-18).11.2012 год., од страна на 5 наставници од нашето училиште – дипломирани машински и сообраќајни инжинери.

Повеќе...
 
ПРОЕКТ за размена на ученици (IVT – Initial Vocational Training) PDF Print E-mail
02.20.2013

 

 

МЕЃУНАРОДНА СОРАБОТКА

Литванија, Шведска, Естонија, Шпанија......

Проекти за мобилност во рамките на

Леонардо да Винчипрограмата 2012/2013


АСУЦ Боро Петрушевски е добитник на грантови за два меѓународни проекти и една подготвителна посета во рамките на Леонардо да Винчи програмата, во учебната 2012/2013 год.


ПРОЕКТ за размена на ученици (IVT – Initial Vocational Training)-

Современи технички достигнувања во областа на автомобилската мехатроника

во рамките на Леонардо да Винчи, проект за мобилност во рамките на Програмата доживотно учење


Во проектот се вклучени 8 ученици и 2 наставници. Партнер во проектот е Средно Стручно училиште од Вилниус – Литванија. Во рамките на проектот беше реализирана посета во Вилниус во периодот од (7-21).10.2012 год.

Повеќе...
 
ПОДГОТВИТЕЛНА ПОСЕТА ВО Севиља и Кадис, ШПАНИЈА PDF Print E-mail
02.20.2013

ПОДГОТВИТЕЛНА ПОСЕТА ВО Севиља и Кадис, ШПАНИЈА

 

Со цел реализирање на преговори за нов иден проект под името Следење на процесите кај мехатронските системи кај современите моторни возила, реализирана во период од (10-14).12.2012 год.

Повеќе...
 
«StartPrev1234567NextEnd»

Page 6 of 7